Okrugli sto "Zaštita i značaj ličnih i porodičnih zbirki"

 

Okrugli sto Zaštita i značaj ličnih i porodičnih zbirki u organizaciji Društva arhivskih zaposlenika Tuzlanskog kantona i Arhiva TK održati će se 8. decembra, sa početkom u 10 sati. Isti će se baviti nizom tema vezanim za značaj i problematiku zaštite ličnih i porodičnih zbirki, koje predstavljaju važnu arhivsku građu i često ključan materijal za rekonstrukciju prošlosti.

Program Okruglog stola "Zaštita i značaj ličnih i porodičnih zbirki"     


ICARUS radionica "Informatizacija arhiva" u Tuzli

 

U periodu od 30. - 31. maja 2011. godine u Tuzli će biti održana radionica pod nazivom "Informatizacija arhiva".

Organizatori radionice su Arhiv Tuzlanskog kantona, ICARUS (Međunarodni centar za arhivsko istraživanje) i Hrvatski državni arhiv, a jedan od suorganizatora jeste i DAZ Tuzlanskog kantona. Učešće će uzeti dvadesetak arhivista iz zemlje i inozemstva, a predavači će biti stručnjaci iz Hrvatske, Slovenije i Austrije.

 

Izložba "Nuraga Softić - put umjetnika"

 

Dana 15. februara 2011. godine u prostorijama JU Arhiv Tuzlanskog kantona otvorena je izložba fotografija "NURAGA SOFTIĆ – PUT UMJETNIKA". Razlog postavljanja iste je obilježavanje jubileja 60-godišnjeg uspješnoga bavljenja fotografijom. Posjetioci su imali priliku vidjeti jedan dio Softićevoga umjetničkog stvaralaštva i jedne velike ljubavi koju je on godinama gajio prema ovoj vrsti umjetničkoga izraza.

U ime domaćina prisutnima se obratio doc. dr. Izet Šabotić, direktor Arhiva TK. Zatim se gostima obratio i autor izložbe gosp. Nuraga Softić. O samoj postavci izložbe govorio je predsjednik DAZ-a, prof. Omer Zulić. Gosp. Robert Andrejaš, predsjednik Udruženja fotografa "Foto klub Tuzla" je izložbu proglasio otvorenom.

Preuzmi katalog "Nuraga Softić - put umjetnika"